Gå till innehåll
Jössefors IK
Jössefors IK

Årskrönika 2022

Ett år där arbetet med att växa i kostymen med en rejält uppfräschad anläggning stod i fokus. Några av höjdpunkterna var Jössefors IK's Sebastian Morales SM-guld i Pump Track, besöksrekord på Halloween och nystartade Påskcupen i fotboll. ett stort till alla ideella krafter i vår förening som har gjort allt arbete och alla arrangemang möjligt. men vi tar 2022 från början:


Vinter på forshälla

Vi började 2022 som sig bör med vinter på Forshälla. Alldeles för kort blev dock årets säsong då längdspåren endast var åkbara ett par veckor. Vi hann i alla fall med att träna skidor kring hela elljusspåret och oj vad bra det blev med riktigt ljus! Verkligen kul att se att det letar sig skidåkare i alla åldrar till Forshälla så fort det blir snö och skidspår. Även skolan kom på besök för en skidtur.

Skidspår på Forshälla

Skidtävling Tiger Sprinten

Dessvärre höll inte vintern i sig på Forshälla när vår skidtävling Tiger Sprinten skulle gå av stapeln den 26/2. Vi fick för andra året vara på reservplatsen på Vik i Arvika. Killar och tjejer i klasser från 0-6 år till 15-16 år deltog denna soliga vinterdag. Av ca 70 åkarare så åkte 13 barn för Jössefors IK. Många glada barn som fick pokal och festis efter ett väl genomfört lopp. Tack för lånet av anläggning och preparering av mycket fina spår. Och inte minst ett tack till alla våra funktionärer! Vi bjuder på en liten video från tävlingen!

SCANDINAVIAN PUMP TRACK SERIES

27/5 var det första deltävlingen i nya serien med start hos oss! Vilken dag det blev med många spännande dueller. Både klasser för barn och vuxna. Många Jössefors-åkare till start med fina prestationer! Vinnare av elit herrar var Oskar Kindblom och elit damer Annika Pettersen. Vår Sebastian Morales vann masters klassen!

XL-Bygg och Eda Järn fanns på plats med utställning och hade tävlingar.

Vinnare herrklassen
Vinnare damklassen
Vinnare alla klasser
Kollage från tävlingen

Påskpromenaden och Påskcupen i fotboll

Äntligen var det dags för Påskpromenaden i sin "vanliga" tappning. Tipspromenad, gå eller cykla. Två sträckningar fanns att välja på Koppsängsvarvet, 6 km, med station med servering efter spåret! eller nyheten med det kortare varvet, Gilserudsrundan, 1,5 km. Båda hade barn- och vuxenfrågor. Många besökare strömmade till under dagen!

FRG var på besök och gav nyttiga tips inför kriser!

Stora nyheten var Påskcupen i fotboll. Fem lag deltog och många spännande matcher senare så gick Thermia IF segrande ur första upplagan av Påskcupen!

Tiger övervakar fotbollsmatch
Påskgummor och påskgubbe 2022
Glada vinnare Påskcupen 2022

Pump track läger med Filip Svanberg och ett tjejläger med Helena Sund

Första tjejlägret någonsin? En lyckad helg där tjejer i blandade åldrar var med, från 8 till 45! Dag 1 prova på och grunder och dag 2 fortsättning! Tre timmar cyklande och en lunch per dag bjöds det på Tack till duktiga instruktören Helena Sund från Kungsbacka och alla tjejer som var med! Många framsteg gjordes under helgen!

Våra prova på cyklar och övrig utrustning fanns att låna. Teknik i Väst och RF Sisu Värmland sponsrade helgen som var helt gratis för alla deltagarna!

Filip ger instruktioner till pumptrack åkare

Filip Svanberg coachar sina deltagare

Många tjejer vid pumptracken
Pumptrack läger för tjejer kollage
Tjejer övar cykelteknik

Två helt nya kickbike grupper startades upp

I våras tyckte våra ledare Karl och Patrik att det vore en bra idé att starta upp en träningsgrupp för småhjul på pumptracken. Ja men visst, vi provar! Intresset var så stort och de fick utöka till två grupper med en gång! En gång i veckan har två grupper med åldrar från 7 år och uppåt tränat på en gång i veckan under sommarhalvåret. Denna aktivitet ska bli riktigt spännande att se hur den kan utveckla sig!

Barn åker kickbike på pumptracken

Tjejträningsgrupp i pumptrack drog i gång

Kanske en av årets roligaste händelser. Sveriges första tjejträningsgrupp i Pumptrack? Tjejerna har tränat en-två gånger i veckan från att det startades upp under från slutet av juni fram till hösten. Några har även testat på tävling. Ska bli riktigt kul att få följa er utvecklingsresa framöver!

Tjej i pumptracken
Tjej i pumptracken
Tjejträningsgrupp med cyklar

Fotbollsläger i Skärhamn

Äntligen kunde vi åka på fotbollsläger i Skärhamn igen efter två år med inställda läger p.g.a. coronan. Västkusten visade upp sin bästa sida och bjöd oss på bra träning, fina utflykter, strålande sol. De glada och härliga deltagarna hade vi med oss från Jössefors! Vi fick med oss totalt 17 ungdomar i från åldrarna 9-14 år samt fyra ledare.

Detta blev andra gången Jössefors IK åkte på fotbollsläger i Skärhamn. Träningar varvades med utflykter till Dyrön, krabbfiske, glasspaus samt ett Valborgsfirande (men det var inte någon större lycka då de inte firar på samma sätt som hemma i Värmland).

Barnens sista träning bestod av en fotbollsmatch som startade med en annorlunda uppvärmning där vi dansade lite till latinamerikanska rytmer bestående av salsadans. Ungdomarna skulle få det väldigt tufft på matchen med svåra motståndare. Dessa tuffa motståndare var inga mindre än ledarna och några av föräldrarna som följde med. En väldigt trevlig och rolig match. (pst, barnen vann tillslut).

Vi hoppas ännu fler hänger med 2023! Ett fotbollsläger sammansvetsar barnen, skapar gemenskap, är kul och ger minnen för livet!

Fotbollsläger Skärhamn kollage
Fotbollsplan i Skärhamn
Kollage fotbollsläger

Arvika Cup och Matrand Cup m.fl. där flera av våra fotbollslag spelade

Tre av våra lag deltog under Arvika Cup-helgen och bjöd på många spännande matcher. JIK-campet uppe igen och stämningen var på topp! Tack alla spelare, ledare och alla supporters och inte minst vår maskot för den fina helgen!

Under Matrand Cup 02-21/8 fanns vi på plats med fem lag.

Utöver dessa cuper spelades Sun Cup, Värmskogs Cupen samt många seriematcher och poolspel!

Tjejer Arvika Cup
Pojkar 11 Arvika Cup 2022
Pojkar 12 Arvika Cup
Kollage Arvika Cup 2022
Tjejlaget Arvika Cup 2022
Prisutdelning Matrand Cup 2022

Prisutdelning Matrand Cup 2022

Prisutdelning Matrand Cup 2022

Prisutdelning Matrand Cup 2022

ICA idrottskollo och flera besök från skolor

I år var det premiär för oss med besök av ICA Kvantum Arvika idrottskollo. Två förmiddagar vecka 31 och 32 gästades vi av ca 30 barn varje gång. Prova på pumptracken med BMX och kickbikes, fotboll speedshoot, footgolf, prova på att springa uppför vår ramp och annat skoj! Två roliga veckor! Många av barnen gav pump tracken toppbetyg så vi hoppas vi ses igen!

Även flera skolklasser besökte oss för olika aktiviteter. Pump track, orientering, fotboll, skoljoggen, längdskidor och andra aktiviteter har utövas av besökande skolklasser under året. Riktigt kul att barnen får testa vår anläggning!

Gruppbild på glada barn och ledare på ICA kollo

SM-guld i pumptrack till Jössefors IK’s Sebastian Morales

Äntligen gick det vägen för Sebastian och han tog SM-guld i Masters-klassen 17/7 i Skara. Stort grattis!
Karl fick en 4e plats i 13-14 år efter spännande B-final. Axel en 5e plats i elitklassen!
Fina prestationer av dem och flera av våra andra åkare Pumptrack säsongen. Det ska bli så spännande att följa er 2023!

Glada pumptrack åkare under tävling
Glad SM-vinnare i Pump Track

Herrlaget i fotboll spelade poolspel under säsongen

Herrlaget började komma i gång under säsongen och spelade VFF's 7-manna poolspel under säsongen. Givetvis spelade hemmalaget Påskcupen på Tiger Arena men räckte inte hela vägen fram till totalseger trots ivigt påhejande hemmapublik.

Gänget som tränade ökade ständigt i antal så på slutet av året såg spelarantalet lovande ut inför nya året.

Herrlaget 2022

Föreningskampen i Brevik, Älgå och Åmotfors

Ett nytt initativ från föreningarna i gruppen Alla på snö i Västvärmland. Under höst påbörjades Föreningskampen där alla åldrar och förmågor kunde delta! Under en timme skulle det samlas så många varv som möjligt. Gå, jogga eller spring. Många deltagare varje gång, så roligt att se! Rekordet låg på 120 deltagare! Nu ser vi fram emot fler kamper under vinterhalvåret, förhoppningsvis på skidor!

Barn som springer
Många deltagare

Halloween på Forshälla med 1300 besökare

Vilken kväll! Vi vågar nog kalla det besöksrekord! Lilla varvet var öppet för alla åldrar där det fanns olika läbbiga men snälla typer. Stora varvet kring hela elljuspåret hade desto värre besökare på plats. Var du en av de ca 1300 personerna som vågade att gå runt?

Ett rysligt tack för besöket och hoppas ni vågar komma till Forshälla på Halloween 2023 också... ett tack till elever/skrämmare från Estetiska skolan, Arvika (Högstadiet) samt ICA Kvantum Arvika och Chaos Event för rekvisita.

Halloween 2022
Halloween 2022
Halloween 2022
Halloween 2022

Godkänd slutredovisning av våra två stora projekt med Leader och Arvsfonden

En hel del tid har lagts på våra slutredovisningar av våra stora projekt vi bedrivit senaste åren. Elljuspåret byggdes med hjälp av Leader, Jordbruksverket, och Pump Tracken byggdes med stöd av Arvsfonden. Under hösten godkändes båda dessa redovisningar vilket känns väldigt bra! Jobb som tar tid och kraft och är viktigt men inte direkt syns fysiskt. Vi tackar för ett mycket gott samarbete med både Leader och Arvsfonden!

Ny hemsida byggdes

Sista december 2022 stängdes hemsidan från idrottonline ner. Vi har valt en ny leverantör där Kristin byggt upp hemsidan med både överflyttning av material från den gamla sidan och byggt upp nytt där du läser nu!

Vinteraktivitets plats påbörjades

Till sist men inte minst, årets sista projekt som Svenska Skidförbundet gjort möjligt. Vinteraktivitetsplats! Ett plats tänkt för spontanaktivitet på vintern. Här ska det åkas skidor och annat du kan tänkas använda på snö. Inför denna vinter är ytan i ordning och går bra att använda så fort det kommer en del snö.

Vinteraktivitetsplats

Publicerad: 2023-01-02

Senast uppdaterad: 2023-01-03

Författare: Elin Balkåsen

Besöksadress

Forshälla Idrottsplats

671 60 Arvika

Postadress

Jössefors IK, Spelmansvägen 1
671 50 Arvika

Kontakta oss

skerijossefors@hotmail.com