Gå till innehåll
Jössefors IK
Jössefors IK

Längdskidor

Välkommen till skidor & vintersköj!

Inför säsongen 2023/2024

Låter det kul och du vill komma och pröva en träning? Vad roligt! Skicka ett sms till Elin 070-35 11 349 eller ett mail till skerijossefors@hotmail.com så får du info om var träningen är (inne eller ute).

Snökristallerna & snöflingorna

De allra minsta skidåkarna, 4-6 år, kallar vi för snökristallerna. Här är leken i fokus en timme i veckan, oavsett om vi är i idrottshallen, på Tiger Arena, i skogen eller på skidorna!
Tisdagar kl 18.00-19.00

De lite äldre, 7-10 år ca, kallar vi för snöflingorna.
Tisdagar kl 18.00-19.00

Vi samkör grupperna i dagsläget och delar vid behov.

Vi varierar träningen mycket, vi har bokat gymnastikssalen som vi nyttjar vid för dåligt väder framförallt på hösten. Vi försöker även få till resor till skidtunneln innan vi fått snö själva! Just nu har vi ganska unga grupper i gång och fokuserar på lek.

När barnen kommer upp i 10 års ålder testar vi på rullskidor och övar mera på både klassiskt och fristil till exempel.

SKIDSPÅR

När snön kommer lägger vi träningen där det finns snö och spår. Vi drar självklart upp skidspår i elljusbana och på Forshälla när det går. Det finns skidutrustning i många storlekar att låna för att pröva på! Detta görs i samband med våra träningstillfällen eller när vi annonserar om det. Vi rekommenderar att barnen i träningsgrupperna har egen utrustning, framför allt pga att våra skidor just är prova på skidor och är mycket enkla. Vi rekommenderar att köpa skinskidor med NNN bidning, leta gärna begagnat.

Historia

Vi startade upp denna "nygamla" aktivitet i klubben säsongen 17/18, och oj vad kul vi hade! Vi fortsätter växa varje säsong. Ledare önskar vi alltid fler av!

Arvika Nyheter skrev om vår skidsatsning vintern 2019:

https://www.arvikanyheter.se/2019/02/19/stort-intresse-for-jossefors-skidsatsning/ Länk till annan webbplats.

skidåkare

Publicerad: 2022-11-02

Senast uppdaterad: 2023-11-13

Författare: Kristin Carlström

Besöksadress

Forshälla Idrottsplats

671 60 Arvika

Postadress

Jössefors IK, Spelmansvägen 1
671 50 Arvika

Kontakta oss

skerijossefors@hotmail.com